Spring naar content

Software licentiebeheer

"Ons licentiebeheer is op orde en daardoor weten we wat onze terugkomende inkomsten zijn. Dat geeft een basis voor groei!"

Geautomatiseerd licentiebeheer en facturatie

Licenties bijhouden en opbrengsten bepalen hoeft niet meer in spreadsheets gedaan te worden. Daarvoor biedt NetSuite een aantal goede modules voor licentiebeheer. Daarnaast kunt u uw prognoses bepalen, revenue recognition vaststellen en bovendien automatiseren. En niet te vergeten; automatisch factureren op basis van de bestelde licenties. Daardoor kunt u zich focussen op het ontwikkelen en verkopen van software in plaats van spreadsheet management.

Inzicht in abonnementen

Automatiseren van facturatie

Niet alleen kunnen de facturering van abonnementen en onderhoud op licenties kan volledig geautomatiseerd worden. Ook kunt u de inkomsten stroomlijnen met behulp van NetSuite's Advanced Revenue Management oplossing. Naast dat het boekhoudkundig volledig verantwoord is, voldoet u geheel aan de IFRS richtlijnen.

Voordelen

Werken met NetSuite’s moderne cloud platform heeft onder andere de volgende voordelen voor uw softwarebedrijf.

Facturering

De facturering van uw inkomstenstromen zoals producten, abonnementen en diensten, kunnen uitstekend geautomatiseerd worden door gebruik te maken van de uitgebreide factureringsoplossing. Daarvoor is deze oplossing vooraf geïntegreerd met de financiële kerngegevens van uw bedrijf.

Orderbeheer

Door het elimineren van handmatige knelpunten, kan de doorstroming van verkoopofferte naar goedgekeurde order vlot gerealiseerd worden. Dit gebeurt met intelligente workflows die de goedkeuringen, prijzen en kortingen automatiseren. Daardoor worden Abonnementsactiviteiten gemakkelijk om te managen en ordervalidatie en kwaliteitsborging eenvoudiger te automatiseren.

Professionele diensten automatiseren

Professional Services en softwareteams profiteren van NetSuite PSA-oplossingen die zijn ontworpen om de toewijzing van resources eenvoudiger te maken. Door meer inzicht te geven in het projectmanagement en in de projectboekhouding (bijvoorbeeld beheer van tijd en kosten). Daar kan u ook nog een geautomatiseerde facturering en opbrengstherkenning aan koppelen.

Revenue recognition

Met de Revenue Recognition module kunt u veel handmatig werk elimineren en bent u verlost van spreadsheets. Terwijl de geldende boekhoudnormen worden nageleefd. De schema's voor de revenue recognition kunnen geautomatiseerd worden, zelfs voor uitgestelde opbrengsten. Op deze manier kunt u inkomsten met nauwkeurigheid en vertrouwen herkennen. Dat geeft u veel rust en tijdswinst.

Internationale groei

Naarmate uw bedrijf ook internationaal groeit, kunt u naadloos het beheer van meerdere valuta's, belastingregels en rapportage-eisen mogelijk maken. Zo zijn wereldwijde boekhouding en consolidatie aanwezig, kunt u meerdere valuta's beheren, is er een uitgebreide taalondersteuning en zijn er allerlei rapportages beschikbaar. Op deze manier heeft u meteen zicht op uw dochterondernemingen in het buitenland.

Recurring revenue

Een van de pijlers van uw software bedrijf zijn de terugkerende inkomstenstromen, ofwel 'Recurring Revenue'. Daar bouwt u uw forecast mee op. Netsuite biedt een module voor abonnements- en onderhoudsvernieuwingen, speciaal voor SaaS en aanbieders van recurring licentiesoftware. Zo kunnen daar de termijnen en langdurige contracten in opgenomen worden, maar ook geautomatiseerde contractverlenging of -beëindiging en wisselende bestellingen.

Specifieke oplossing

Herkenning

Wij zijn een bedrijf met veel consultants die al jaren met bedrijfsprocessen en bedrijfsoplossingen werken. En dat doen wij ook met licentiemanagement en -beheer. Wij richten graag de tijdsbesparende oplossingen van NetSuite voor u in, die vooral gericht zijn om het werk in uw organisatie eenvoudiger te maken en meer overzicht te bieden.

Zo kunnen we samen uw softwarebedrijf naar een hoger plan tillen!

Kunnen we u helpen met Netsuite?

Neem contact op om te praten over de mogelijkheden.