Spring naar content

Thuis werken met NetSuite

By admin
cloud ERP systeem

COVID-19 dwingt iedereen ertoe om anders te ondernemen en werken. ‘Business as usual‘ is niet meer zo ‘usual‘. Veel organisaties werken grotendeels vanuit huis. En daar komen de voordelen van een cloud ERP systeem extra van pas. Want werken ‘op afstand’, oftewel remote working, kan nog effectiever met een ERP systeem in de cloud. Zo worden bedrijfsprocessen zo min mogelijk onderbroken en kan iedereen vanuit huis aan de slag. Want thuis werken brengt al genoeg uitdagingen met zich mee! Hieronder 6 voorbeelden.

Werken op iedere plek en op ieder apparaat

Een cloud ERP systeem zorgt ervoor dat je werknemers overal aan de slag kunnen, dus ook vanuit huis! Omdat alle benodigde data, bestanden en systemen beschikbaar zijn in de cloud zijn zij locatieonafhankelijk. Via hun eigen computer of een laptop van de zaak, kunnen gebruikers eenvoudig inloggen via de NetSuite webbrowser. Geen gedoe met het leggen van VPN-verbindingen, maar gewoon snel aan de slag.

Veiligheid blijft gewaarborgd

IT security is een ding, zeker als alle gebruikers vanaf een andere plek werken. NetSuite heeft diverse veiligheidsmaatregelen, waardoor security ook in deze tijd gewaarborgd blijft. Zo kan gereguleerd worden vanaf welke IP-adressen in het systeem gewerkt mag worden. Bij het inloggen wordt altijd tweefactor authenticatie gebruikt. Op die manier betekent werken op afstand nog steeds veilig werken.

Geen last van capaciteitsproblemen

Het werken vanuit huis verhoogd de druk op servers. Daarom is werken via met een cloud ERP systeem een groot voordeel. Het programma draait op afstand in een datacenter en gebruikers loggen allemaal vanaf een ander adres in. Dit betekent dat switchen van werken met NetSuite op de werkplek naar werken met Netsuite vanuit huis geen problemen op zal leveren. Hierdoor blijven IT-kosten binnen de perken.

Inzicht behouden

Als gebruikers niet op dezelfde plek werken, wordt het creëren van inzicht een stuk lastiger. Een cloud ERP systeem kan hierbij helpen. Alle informatie en bestanden zijn namelijk gebundeld in dit systeem. Iedereen heeft dus vanuit iedere plek toegang tot de benodigde informatie en kan gelijktijdig werken. Dit zorgt ervoor dat alle data, bijvoorbeeld transacties en klantcommunicatie, altijd up to date is in het systeem. Zo blijf je via de NetSuite dashboards en rapportagetools het inzicht in KPI’s bewaren en kan snel geschakeld worden. Een must in deze tijd.

Snel rolverdelingen aanpassen

In deze tijd betekent het ‘nieuwe’ werken ook een andere manier van werken. Taken van collega’s overnemen of taken toewijzen gaat minder soepel. De rolgebaseerde opbouw van NetSuite is dan een uitkomst. Wordt een collega ziek en moeten taken worden overgenomen? Dan is het tijdelijk toekennen van de rechten die daarvoor nodig zijn in het systeem zo geregeld. Hierdoor zijn continuïteit en collegialiteit geen probleem.

Excellente service blijven bieden

Een uitstekende klantenservice is iets wat veel organisaties hoog in het vaandel hebben staan. Ook als er grotendeels vanuit huis gewerkt wordt, blijft dit belangrijk. Het is handig dat gebruikers in NetSuite inzicht hebben in de gehele customer journey, dus ook in de communicatiehistorie van de klant. Dit voorkomt dat zaken nagevraagd moeten worden en te lang duren. Met een cloud ERP systeem blijft het serviceniveau dus hoog én snel!

Bovenstaande kenmerken zijn altijd grote voordelen van een cloud ERP systeem. NetSuite biedt met haar functionaliteiten de zekerheden én de flexibiliteit die nodig zijn om in en met verschillende omstandigheden te kunnen werken. Deze tijd demonstreert dat een cloud ERP systeem niet alleen maar een nice to have is, maar juist een krachtig middel om continuïteit te garanderen. Zowel aan medewerkers als aan klanten.

Gebruik je NetSuite, of overweeg je om over te stappen naar dit cloud ERP systeem? Hier kun je NetSuite vergelijken met andere systemen. Rsult kan op diverse manieren meedenken en -werken aan een overstap. Ook als je al NetSuite gebruikt in je organisatie, maar dit nog niet optimaal gebruikt voor remote working, kun je contact met ons opnemen. Wij denken graag met je mee!