Spring naar content

7 voordelen van een ERP

By admin
Voordelen van een ERP enERP-systeem Rsult

Een ERP-systeem is een systeem dat alle bedrijfsprocessen binnen een organisatie met elkaar verbindt en deels automatiseert. Je hebt er vast al eens van gehoord. Maar wat levert dat nou precies op, zo’n ERP-systeem? Wij bespreken in dit blog 7 voordelen!

1. Het stroomlijnen van je bedrijfsprocessen

Met een ERP-systeem stroomlijn je de bedrijfsprocessen binnen je organisatie stem je ze op elkaar af. Zo worden alle processen nu verwerkt vanuit één systeem. Hierdoor is het makkelijk om processen te verbeteren en kan er beter samengewerkt worden. Want alle data zit in één systeem.

2. Minder fouten

Als je in je organisatie gebruik maakt van verschillende systemen ter ondersteuning van verschillende processen. Als er iets aangepast wordt in het ene systeem, gebeurd dat niet automatisch in het andere. Gegevens moeten dus vaak handmatig overgenomen worden. Door een ERP-systeem te implementeren in je organisatie, voorkom je het handmatig overnemen van gegevens. Dit scheelt niet alleen tijd, maar zorgt ook voor minder foutieve invoer. Alle informatie in een ERP-systeem is vanaf iedere afdeling altijd up to date.

3. Efficiënter werken

Met gebruik van een ERP-systeem kunnen veel terugkerende handelingen geautomatiseerd worden. Dit scheelt dagelijks erg veel tijd, omdat je een stuk efficiënter kunt werken. Je dagelijkse activiteiten kosten minder tijd én moeite.

4. Meer inzicht in je gehele organisatie

Omdat de data van al je afdelingen samenkomt in één systeem, krijgt iedere afdeling een compleet én real time beeld. Hierdoor kunnen beslissingen snel en onderbouwd genomen worden. De data die hiervoor nodig is, is namelijk al beschikbaar in plaats van dat je deze door de hele organisatie heen moet verzamelen.

5. Rapportagemogelijkheden

Doordat alle bedrijfsprocessen door gebruik van een ERP-systeem geïntegreerd zijn, kan alle data in je organisatie ook een stuk beter en sneller geanalyseerd worden. Door de tools die het ERP-systeem biedt, kun je in overzichtelijke dashboards zien hoe je bedrijf presteert op verschillende vlakken. Ook deze visuele presentaties helpen bij het snel nemen van beslissingen.

6. Beveiliging

Één systeem is makkelijker te beveiligen dan heel veel verschillende. Daarnaast draait NetSuite ook nog in de cloud, wat nog meer zekerheid biedt. Er wordt door Rsult altijd gebruik gemaakt van de nieuwste, bewezen werkende technologieën op gebied van security.

7. Branchespecifieke oplossingen

Het is natuurlijk fijn als een software-oplossing niet generiek is, maar juist aansluit bij de processen die specifiek in jouw branche voorkomen. De ene branche is de andere namelijk niet. Met NetSuite wordt het hele ERP-systeem zo opgebouwd dat het perfect aansluit bij jouw bedrijfsprocessen. Er zijn diverse modules beschikbaar voor diverse branches. Zo is er altijd een module die past bij de werkzaamheden in jouw organisatie.
Daarnaast zijn we bij Rsult expert in diverse branches. We begrijpen dus de uitdagingen waar veel ondernemers tegenaan lopen en waar we rekening mee moeten houden.